Hlavní obsah

Detroit startuje cestu za obhajobou, čeká ho Columbus

PRAHA

Svoji pouť za obhajobou Stanley Cupu dnes v noci odstartují hokejisté Detroitu. Rudá křídla, v jejichž dresu se loni radoval i český útočník Jiří Hudler, změří v prvním kole síly Columbusem. Fanoušci se těší nai souboj dvou generací brankářů - domácího veterána Chrise Osgooda a hostujícího mladíčka Steva Masona.

Článek

Klíčem k obhajobě budou výkony Osgooda. Zkušený gólman loni zářil a hlavní měrou přispěl k triumfu Detroitu, s nímž vyhrál NHL i v letech 1997 (jako dvojka) a 1998. „Jsem jen součást týmu,“ říká skromně Osgood, který měl v loňské sezóně průměr inkasovaných branek 2,09 a v play-off dokonce 1,55.

Letošní sezóna Osgoodovi příliš nevyšla, v průměru dostal více jak tři góly za zápas. Což je nejhorší bilance v kariéře. Detroit má ale kvalitní tým a opět dokázal atakovat Prezidentovu trofej pro nejlepší celek dlouhodobé části soutěže. Tím se nakonec stalo San Jose.

Český hokej má zastoupení v obou týmech. O Hudlerovi už byla řeč, v dresu Modrokabátníků hrají beci Rostislav Klesla a Jan Hejda, v útoku pak nastupují Jakub Voráček a Jiří Novotný. Zejména obránce Columbusu by v případě vyřazení reprezentační trenér Růžička mohl využít na blížícím se mistrovství světa.

Jedničkou Columbusu je Steve Mason a srovnávání s dvacetiletým mladíčkem se sedmatřicetiletý Osgood brání. „Proč to lidé dělají?“ diví se jednička Detroitu. „Jsem v lize patnáct let a stále je o mě zájem. To je nejdůležitější a čeho si nejvíce cením. Jsem vítězný typ,“ dodává Osgood. Mason letos v NHL získal nejvíce čistých kont - 10.

Bilance v aktuální sezóně je vzácně vyrovnaná. Každý tým vyhrál třikrát. Detroit je ale i podle bookmakerů vysokým favoritem, v posledních čtyřech ročnících NHL pokaždé vyhrál minimálně 50 utkání. Columbus v klubové historii play-off nikdy nehrál.

Na vítězství Detroitu můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Columbusu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,16. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články