Hlavní obsah

Naváží čeští hokejisté na výhru nad Švédy?

PRAHA

Druhé utkání Českých hokejových her čeká v sobotu domácí reprezentaci. Svěřenci trenéra Růžičky změří síly s Ruskem, které seriálu Euro Hockey Tour letos kraluje. Češi ale ve čtvrtek porazili Švédsko 2:1 a na domácím turnaji chtějí úspěšný vstup potvrdit.

Článek

Ve čtvrtek v Liberci rozhodla největší hvězda českého výběru Jaromír Jágr. První gól připravil pro Petra Čajánka a druhý vstřelil útočník Omsku sám. Výborný výkon podal mladý brankář Vítkovic Jakub Štěpánek, který dostane šanci i v neděli.

Rusku se proti českým hokejistům daří, posledních pět zápasů vyhrálo. Úvodní duel turnaje ale svěřenci trenéra Bykova nezvládli, v Tampere podlehli domácím Finům 2:4.

Pokud by domácí uspěli, byli by blízko celkovému vítězství. Turnaj EHT Češi nevyhráli od prosince 2002. Nastoupit by měl už i útočník Floridy Michael Frolík, jemuž se cestou ze Spojených států zatoulala výstroj a nemohl v utkání proti Švédsku nastoupit. Hrát by měl i útočník Slavie Červenka.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Rusů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama