Hlavní obsah

Ukončí Jablonec Škorpilovu neporazitelnost v derby?

PRAHA

Šlágrem 24. kola Gambrinus ligy je sobotní utkání Jablonce s Libercem. Severočeské derby může hodně napovědět o tom, který z celků bude mít šanci bojovat o druhou příčku. Pátí domácí na Slovan ztrácejí jediný bod a v případě vítězství bodově dotáhnou druhou Spartu.

Článek

Jablonec v minulém kole prohrál v Brně, mimo domácí porážky se Slavií ostatní jarní zápasy vyhrál. V derby se mu ale nedaří, z 29 zápasů vyhrál jen pětkrát. naposledy v říjnu 2005 po gólu Michálka.

Liberec prohrál jen úvodní utkání jara v Teplicích, od té doby na přemožitele už šest duelů čeká. Trenéru Škorpilovi, který severočeské derby nikdy neprohrál (13 zápasů), dělá starosti zdravotní stav kanonýra Keriče. Chorvatský kanonýr v podzimním zápase vstřelil dva góly.

Potyčky prý chystají chuligáni, jablonecká policie plánuje posílení hlídek ve městě. Domácí fanoušci se po nedávném duelu proti slavii poprali s hostujícími příznivci a někteří čelí obvinění z rvačky a výtržnictví.

Podzimní zápas Liberec doma jasně ovládl, výhru 3:0 zařídily góly Dočkala (4.) a Keriče (35. a 55).

Na vítězství Jablonce si můžete vsadit v kursu 2,45, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama