Hlavní obsah

Ukončí Hertha proti Brémám sérii proher?

PRAHA

Ještě před měsícem to vypadalo, že titul v německé bundeslize by mohl získat i český fotbalista. Brankář berlínské Herthy Jaroslav Drobný se svými spoluhráči s náskokem vedl, po sérii tří porážek jsou svěřenci trenéra Favreho až pátí a na vedoucí Wolfsburg ztrácejí osm bodů. Naladit se opět na vítěznou notu mohou v neděli, kdy hostí Brémy.

Článek

Před měsícem měla Hertha na čele tabulky čtyřbodový náskok před Bayernem a Wolfsburgem. Zatímco oba pronásledovatelé zvítězili, Berlíňané prohráli 0:2 ve Stuttgartu. Pak navíc následovaly porážky s Dortmundem a v Hannoveru a mistrovské ambice dostaly tvrdý direkt.

Brémám se letos nedaří, tradiční klub je v tabulce až desátý s výraznou ztrátou na pohárové příčky. Werder alespoň bojuje v Poháru UEFA, v němž je už mezi nejlepší čtveřicí. Po čtvrteční remíze 3:3 v Udine postoupil mezi nejlepší čtyři týmy soutěže a v boji o finále se utká s bundesligovým konkurentem Hamburkem.

Domácí budou stále postrádat kapitána Fridricha, který je po operaci menisku. Třízápasový distanc dostal za vyloučení v minulém kole hvězdný Voronin, na jehož góly na jaře Hertha hodně spoléhá. Po páté žluté kartě v Hannoveru bude chybět i Ebert.

Werder spoléhá na brazilského špílmachra Diega, který dvěma góly zajistil Brémám postup v Poháru UEFA.

Podzimní duel počátkem listopadu jasně vyhrály Brémy, které soupeři na cestu do Berlína přibalily pět gólů při výhře 5:1 (dvakrát se trefil Pizzaro). Poslední domácí vzájemný zápas Hertha prohrála 1:2.

Na vítězství Herthy si můžete vsadit v kursu 2,55, na výhru Brém vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,55. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,05.

Reklama