Hlavní obsah

Reprezentace se na závěr Českých hokejových her utká s Finy

Více jak šest let nedokázali čeští hokejisté vyhrát turnaj série Euro Hockey Tour. Naposledy se národní celek radoval v prosinci 2002. V neděli se Češi v generálce na nadcházející mistrovství světa utkají s Finskem. Ani tentokrát ovšem turnaj nevyhrají, o čemž rozhodlo odpolední vítězství Rusů nad Švédskem.

Článek

Svěřenci trenéra Růžičky odstartovali České hokejové hry výborně, v Liberci ve čtvrtek porazili Švédsko 2:1. Gól a asistenci si připsala největší hvězda Jaromír Jágr.

V sobotu ale domácí reprezentanti prohráli s Ruskem 3:4. Zápas byl hodně vypjatý, finští rozhodčí Laaksonen a Partanen rozdělili celkem 150 trestných minut. Už jistý vítěz EHT šel po útočníkovi Janu Markovi. Toho znají Rusové z Kontinentální ligy a chtěli šikovnému forvardovi znepříjemnit život.

Zápas po potyčce s Proškinem nedohrál Karel Rachůnek, který tak nemůže proti Finům nastoupit. Růžička nebude povolávat dalšího beka, Češi tak zápas odehrají na sedm obránců.

V brance dostane příležitost Miroslav Kopřiva, první dva zápasy chytal vítkovický Štěpánek.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,93, na Finy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,86. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama