Hlavní obsah

Washington musí proti Rangers zabrat

PRAHA

V těžké situaci jsou hokejisté Washingtonu. Druhý nejvýše nasazený celek Východní konference NHL prohrál oba domácí zápasy s New Yorkem Rangers a pokud podlehne soupeři i potřetí, bude krok od překvapivého vyřazení. Rangers navíc doma září, vyhráli osm z posledních devíti zápasů. Washington ještě nikdy neotočil sérii, v níž prohrával 0:2 na zápasy.

Článek

První duel zahájili lépe domácí díky gólu českého hokejisty Tomáše Fleischmanna, pak ale Jezdci třemi góly otočili skóre. Capitals sice dokázali vyrovnat, na gól Dubinského z 52. minutě už odpověď neměli.

Druhé utkání rozhodla trefa Callahana už z osmé minuty zápasu. Domácí Capitals nedokázali překonat švédského brankáře Lundqvista, domácí hvězdu Ovečkina Jezdci dokonale uhlídali. Neprosadil se ani nejproduktivnější bek dlouhodobé části Mike Green (73 bodů), jenž v základní části nastřílel 31 gólů. Ovečkin i Green na první gól v letošním play-off stále čekají.

Washington během 82 utkání dlouhodobé části nastřílel 272 gólů, což je třetí nejlepší výkon v soutěži (za Detroitem a Bostonem). V play-off ale skóroval jen třikrát a za vyrovnaného stavu hráčů na ledě uspěl jen jednou!

Lundqvist trápí střelce Capitals 

Lundqvist je zatím rozhodujícím faktorem, Washington jasnou jedničku nemá. Po prvním zápase zkušenou jedničku Theodora vystřídal Varlamov. Dvacetiletý mladíček ve svém prvním duelu play-off (šestém v NHL celkově) odvedl solidní výkon. „Brankář je duše každého týmu, rozhoduje o vítězství nebo porážce,“ chválil Lundqvista trenér Tortorella.

Před rokem Washington vypadl v prvním kole, kde jej vyřadila Philadelphia. Jezdci loni vyřadili New Jersey, ve druhém kole je vyřadil Pittsburgh. Washington postrádá zraněné Clarka, Schulze Brenta Johnsona. Rangers na marodce nikoho nemají.

Na vítězství NY Rangers si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Capitals vypsali bookmakeři Tipsportu kursu 2,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama