Hlavní obsah

Zabrání Ostrava pohárové blamáži se Slováckem?

Ve složité situaci jsou fotbalisté Baníku. Ostravané v Gambrinus lize tápají a blízko jsou i vyřazení v Poháru ČMFS. Pokud ve středu neporazí Slovácko, bude druholigový celek překvapivě v semifinále soutěže. První čtvrtfinále totiž Ostrava prohrála v Uherském Hradišti 0:1, jediný gól vstřelil v nastavení z penalty Chmelíček.

Článek

Baník měl před jarní části velké plány, nepřipouštěl si problémy po odchodu opor Svěrkoše a Galáska. Realita je ale jiná a Ostrava klesla v tabulce až na osmou příčku. Na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácí šest kole před koncem šest bodů

Sportovní neúspěchy odnesl vyhazovem trenér Večeřa, jehož na střídačce dočasně nahradil sportovní ředitel Verner Lička. Ostrava vyhrála na jaře jediný zápas, prohrála se zachraňujícími se Příbramí a Bohemians. Vysokou výhru 4:1 si z Bazalů odvezla Plzeň.

V úterý navíc ostravský celek přiznal, že hráčům dluží bonusy. Příčinou jsou třicetimiliónové pohledávky vůči obchodním partnerům, čímž se zhoršila aktuální finanční situace klubu. „Veškeré základní platy a osobní prémie za odehraná utkání mají po prozkoumání účetnictví v tuto chvíli všichni hráči vyplaceny,“ uvedl v tiskovém prohlášení manažer pro komunikaci a vnější vztahy Igor Bruzl.

Slovácko bojuje o udržení v druhé lize, aktuálně je dvanácté. Naposledy remizovalo na hřišti Vítkovic 1:1. Pokud by Ostravě uhrálo stejný výsledek, mělo by jistý postup.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 1,36, na výhru Slovácka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,9. Pokud očekáváte remízu po 90 minutách, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama