Hlavní obsah

Postoupí do semifinále Poháru ČMFS první nebo poslední ligový tým?

PRAHA

Posledním čtvrtfinálovým duelem pokračuje ve čtvrtek Pohár ČMFS. Mistrovská Slavia přivítá v Edenu poslední tým Gambrinus ligy Zlín, první zápas skončil bezbrankovou remízou. Mezi nejlepší čtveřicí už jsou Sparta, Teplice a překvapivě druholigové Slovácko. Před měsícem v GL Slavia svého soupeře porazila díky gólu Pekharta 1:0.

Článek

V úvodním zápase vstřelil gól jen domácí Zlín, trefa ale nebyla uznána. Centrující Musil byl už za brankovou čarou, takže nemohla být branka ex-slávisty Dostálka potvrzena jako platná. Slávistické šance nevyužili Belaid, Švento a Fořt.

Slavia se v posledních zápasech potýká s koncovkou, v posledním ligovém zápase prohrála v zachraňujícím se Kladně 1:2, když si jediný gól dali domácí sami. Navíc mistra trápí zranění několika hráčů základního kádru. V Kladně nenastoupili Šmicer, Jaroslav Černý, Janda, Litteri, Kaufmann, Besta, Ivana a Trapp. Navíc se zranil Hošek.

Trenér Jarolím hodlá nechat některé opory odpočívat, v pondělí totiž sešívané čeká těžký ligový duel proti Mladé Boleslavi. Kouč povolal i trio fotbalistů z rezervy.

V Edenu ještě žádný český tým nad domácí Slavií nevyhrál, bilanci by rádi Zlínští změnili. I když jsou outsiderem. „Nechceme se pokusit o překvapení, chceme uspět. Každý zápas se Slávií je pro nás svátkem, navíc výsledek z úvodního střetnutí ve Zlíně nám dává reálnou šanci postoupit dál," potvrzuje na klubových stránkách hlavní kouč Zlína Minář.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,24, na výhru hostujícího Zlína vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 5.

Reklama