Hlavní obsah

Potvrdí v Bahrajnu roli favoritů Brawn GP a Red Bull?

PRAHA

Horko, písečný prach a suchý vzduch. Tak těžké budou podmínky při nedělní Velké ceně Bahrajnu formule 1. Čtvrtý závod seriálu mistrovství světa má jasné favority, jimiž jsou stáje Brawn GP a Red Bull.

Článek

Lídr průběžného pořadí Jenson Button sice po triumfech v úvodních dvou závodech sezóny dojel v Šanghaji až třetí, na čele má přesto šestibodový náskok před stájovým kolegou z Brawn GP Barrichellem.

V Číně senzačně triumfoval jednadvacetiletý Němec Vettel, který tak pro Red Bull vyhrál vůbec první velkou cenu v historii. Deštivý závod dokonce skončil týmovým doublem, druhý totiž dojel Australan Webber. Radost jim pokazili pořadatelé, kteří místo rakouské hymny zahráli britskou. Na další závod si tým už přivezl hymnu na vlastním nosiči.

Obě stáje jsou favority i v Bahrajnu, tamní trať by měla jejich vozům vyhovovat. Větší šance se dávají i Renaultu, který bude mít nový podvozek, difuzor a systém sběru kinetické energie KERS.

Okruh v Sáchiru je asi 30 kilometrů od hlavního města Manámy, areál stál 150 miliónů dolarů a závod může sledovat 50 000 příznivců motorsportu. Poslední dva závody v Bahrajnu vyhrál Brazilec Massa s ferrari, při premiéře v roce 2004 uspěl jeho stájový kolega Michael Schumacher.

Na největšího favorita Jensona Buttona si můžete vsadit v kursu 2,5:1, na Sebastiana Vettela v kursu 5,0:1 nebo na stájového kolegu Buttona Rubense Barichella, na kterého vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,0:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články