Hlavní obsah

Kvitová odstartuje boj o finále Fed Cupu

Petra Kvitová zahájí boj českých tenistek o postup do finále Fed Cupu. Devatenáctiletá rodačka z Fulneku změří síly s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, přitom ještě v týdnu bojovala Kvitová s poraněným kotníkem. V Brně jsou favoritkami domácí tenistky.

Článek

Kvitovou vybral kapitán Pála jako týmovou dvojku, Matteková plní roli jedničky. Česká tenistka je v žebříčku WTA na 48. příčce a jejím nejlepším letošním výsledkem je vítězství na turnaji v Hobartu, v němž porazila krajanku a kolegyni z reprezentace Ivetu Benešovou. Ta poté v hale Rondo nastoupí ke druhé dvouhře proti Alexe Glatchové.

Matteková je v žebříčku 39. a letos dále než do druhého kola nedošla. Ze sedmi zápasů dvouhry má bilanci tří výher a čtyř porážek. Obě tenistky se v kariéře ještě nikdy neutkaly.

Češky v únorovém prvním kole porazily v Brně Španělky, poté vyřadily Slovenky. Američanky, které postrádají sestry Williamsovy, jsou nejúspěšnějším celkem historie soutěže. Fed Cup vyhrály už sedmnáctkrát, naposledy ale před devíti lety.

Vítěz zápasu se utká s úspěšnějším z dvojice Rusko – Itálie.

Na vítězství Kvitové si můžete vsadit v kursu 1,6, na výhru Mattekové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,06.

Reklama