Hlavní obsah

Využije Trulli v Bahrajnu pole position k vítězství?

PRAHA

Překvapivým vítězem kvalifikace na nedělní Velkou cenu Bahrajnu formule 1 se stal Jarno Trulli. Italský pilot Toyoty za sebou nechal favorizované soupeře ze stájí Brown GP a Red Bull. Na okruhu Sachir z první řady vystartuje Trulliho stájový kolega Timo Glock.

Článek

Trulli vyhrál kvalifikaci GP poprvé od roku 2005, Glock kvalifikaci lépe nikdy v kariéře nezajel. Toyota může v seriálu oslavit triumf po 126 letech.

Okruh v Bahrajnu měl podle prognóz odborníků sedět prozatím nejlepšímu týmu sezóny Brawnu GP, jehož jezdec Jenson Button (vítěz úvodních dvou závodů) zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Před lídra průběžného pořadí se ještě vmáčkl Němec Sebastian Vettel, vítěz předchozí GP Číny.

Zlepšení prokázal McLaren, mistr světa Lewis Hamilton v jeho barvách skončil v kvalifikaci pátý. Naopak se stále trápí Ferrari. Až osmý odstartuje Felipe Massa, Kimi Räikkönen byl v kvalifikaci dokonce až desátý.

Nepříjemným překvapením pro stáj Red Bull je až devatenáctý čas Marka Webbera, jehož na trati zablokoval Sutil ze stáje Force India. Webber přitom před týdnem v Číně skončil druhý. Do závodu odstartuje z 18. příčky, Sutil byl totiž traťovými komisaři potrestán ztrátou tří míst na startu.

Pokud si myslíte, že Trulli po kvalifikaci uspěje i v závodě, můžete si vsadit v kursu Tipsportu 4. Pokud nevěříte, že Trulli v Bahrajnu zvítězí, je k dispozici kurs 1,17.

Reklama