Hlavní obsah

Zastaví v Barceloně Nadala krajan Ferrer?

PRAHA

Čistě španělskou záležitostí bude finále turnaje v Barceloně. O triumf v katalánské metropoli si to rozdají Rafael Nadal a David Ferrer. Světová jednička Nadal může domácí turnaj vyhrát popáté v řadě. Čistě španělské finále mohou diváci v Barceloně sledovat počtvrté v posledních pěti letech. Domácí tenista vyhraje turnaj posedmé v řadě, loňské finále mělo totožné obsazení.

Článek

Duben je pro Nadala skvělým měsícem. Startuje antuková sezóna, na které nemá světová jednička konkurenci. V dubnu na antuce vyhrál Nadal 46 zápasů v řadě a triumfoval na osmi turnajích (pětkrát v Monte Carlu a třikrát v Barceloně). Naposledy prohrál dvaadvacetiletý tenista v dubnu na antuce s Rusem Andrejevem 8. dubna 2005 ve Valencii.

Letos Nadal vyhrál úvodní grandslam v Melbourne, přemožitele nenašel v Indian Wells a v Monte Carlu. Ve finále prohrál s Murraym v Rotterdamu.

Sedmadvacetiletý Ferrer je turnajovou čtyřkou a letos nejdále došel v Dubaji. Až ve finále prohrál rodák z Javey s Djokovičem. V semifinále vypadl v Aucklanud a Johannesbugu, pokaždé jej vyřadil Querrey.

Oba tenisté se v kariéře utkali devětkrát, z toho šestkrát zvítězil Nadal. Ferrer uspěl v roce 2004 ve Stuttgartu, pak dvakrát v roce 2007 – na US Open a na Turnaji mistrů v Číně. Jen duel v Německu byl na antuce, zbývající dvě výhry vybojoval Ferrer na tvrdém povrchu.

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,07, na výrhu Ferrera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6.

Reklama