Hlavní obsah

Newcastle se může přiblížit záchraně, potřebuje porazit Portsmouth

Stále na sestupových pozicích jsou fotbalisté Newcastlu. Ti jsou v Premier League předposlední a na nesestupovou příčku ztrácejí čtyři body. Mohou se ale nováčkovi z Hullu přiblížit, pokud v pondělní dohrávce 34. kola zdolají Portsmouth. Horší sérii v lize ale letos Newcastle nezažil, na vítězství čeká už osm zápasů.

Článek

K záchraně má tradiční severoanglický celek dotáhnout klubová ikona Alan Shearer, který nedávno usedl na lavičku. „Čeká mě nejdůležitější zápas za dlouhou dobu. Všichni víme o co jde. Takže musíme získat tři body,“ říká bývalý excelentní střelec, podle nějž by k záchraně mělo Newcastlu stačit vyhrát tři domácí zápasy.

Shearer nejspíše nebude moci počítat se Stevenem Taylorem a Joeym Bartonem, po zranění kolene se vrací Enrique. V celku hostí se vznášejí otazníky nad startem útočníka Nugenta a beka Kaboula. Určitě nenastoupí se zraněným kotníkem laborující Kranjčar.

Newcastle je v Premier League šestnáctou sezónu v řadě a sestup by oddaní domácí fanoušci těžko nesli. Straky dvakrát skončily druhé (1995/96 a 1996/97), nikdy neskončily hůře než čtrnácté. Portsmouth v minulé sezóně zaznamenal osmým místem nejlepšího výsledku v klubové historii.

Podzimní zápas jasně ovládl Newcastle, při výhře 3:0 skórovali Owen, Martins a Guthrie. Poslední zápas v Newcastlu v listopadu 2007 naopak skončil vysokým vítězstvím Portsmouthu 4:1.

Na vítězství Newcastlu si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Portsmouthu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,35. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama