Hlavní obsah

Eliminuje Chelsea ofenzivní sílu Barcelony?

PRAHA

V úterý startuje semifinále Ligy mistrů a ukončit nadvládu anglických klubů mohou fotbalisté Barcelony. Ti změří síly s londýnskou Chelsea a pokud tým českého reprezentačního brankáře Petr Čecha vyřadí, utkají se ve finále s dalším celkem z Premier League. Druhou dvojici totiž tvoří Manchester United a Arsenal.

Článek

Chelsea se loni probojovala do finále prestižní soutěže, rozhodující krok ale nezvládla. Po lépe zvládnutých penaltách se radoval Manchester United. Ve vyřazovací části Champions League se oba celky utkávají počtvrté v devíti letech. Dvakrát se radovali Angličané, jednou Barcelona. Ta porazila Chelsea i v semifinále Veletržního poháru v sezóně 1965/66. Celkově z 11 zápasů vyhráli Katalánci pětkrát, Chelsea čtyřikrát.

Barcelona letos střílí góly jako na běžícím pásu (v LM skórovala už 29x), v posledním domácím zápase LM nasázela Bayernu čtyři góly během úvodního poločasu. Odveta v Mnichově pak už byla jen formalitou. Září Argentinec Messi, který už nastřílel osm gólů a je nejlepším střelcem soutěže. Trenér Guardiola nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Militem.

Londýňany, kteří na Nou Campu ještě nikdy nevyhráli, čeká těžký úkol. Trenér Hiddink navíc nemůže počítat s distancovaným levým bekem Ashleym Colem. Toho by mohl nahradit jindy pravý obránce Bosingwa. Mimo je i stoper Carvalho. Chelsea ale v lize prohrála jedinkrát za posledních deset zápasů a v semifinále po strhující odvetě vyřadila silný Liverpool.

Na vítězství Barcelony si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama