Hlavní obsah

Završí Washington v sedmém zápase obrat?

PRAHA

Podruhé v řadě dokázali hokejisté Washingtonu v play-off vyrovnat sérii ze stavu 1:3 na zápasy. Loni se jim to povedlo proti Philadelphii, rozhodující sedmý duel ale lépe v prodloužení zvládli Letci. Letos mají šanci loňské zaváhání napravit ve stejné situaci proti New Yorku Rangers. „Všichni víme, že nás čeká nejdůležitější zápas sezóny,“ říká hvězda Washingtonu Ovečkin.

Článek

První zápas Washington doma prohrál 3:4, ve druhém si vylámal zuby na skvělém brankáři Lunqvistovi. Jediný gól vstřelil Callahan. Před tímto zápasem v domácí brance zkušeného Theodora vystřídal mladý Rus Varlamov a šanci chytil za pačesy.

Ve třetím duelu vychytal čisté konto. Stejně tak se mu vedlo v šestém zápase poté, co byli Jezdci po výhře 2:1 v pátém zápase blízko postupu. Ani druhý mečbol ani celek z Big Apple nevyužil, doma prohrál 3:5. Rozhodnout se tak musí v sedmém duelu v hlavním městě USA.

Capitals spoléhají na ruské útočníky, jediný Sergej Fjodorov se z jejich kádru může pochlubit prstenem za zisk Stanley Cupu. Své tři ale vybojoval v barvách Detroitu. Největší hvězdou je ale nejlepší střelec základní části Ovečkin, v play-off je velice produktivní Sjomin. Z obránců stojí za zmínku Mike Green, který vstřelil v základní části 31 gólů.

Washington bude postrádat bitkaře Laraquea, který zranil Bettse a byl suspendován na pět zápasů. Trest na šestý dostal za iniciování předzápasového kontaktu s drsňákem Rangers Orrem. Nahradit by jej mohl kapitán Clark, který od ledna nehraje po operaci zápěstí. V šestém zápase byl naopak distancovaný trenér Ranger Tortorella, který ve čtvrtém utkání hodil ze střídačky láhev na fanouška Washingtonu.

Na vítězství Washingtonu si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru NY Rangers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama