Hlavní obsah

Který z německých celků vykročí lépe do semifinále Poháru UEFA?

Ve čtvrtek startují semifinále fotbalového Poháru UEFA a jedno z nich bude čistě německou záležitostí. Čtyřikrát během necelých tří týdnů se utkají severoněmecké kluby Brémy a Hamburk. První ze série vzájemných duelů zvládly Brémy, které tým českého reprezentanta Davida Jarolíma vyřadil v semifinále Německého poháru.

Článek

Werder hraje semifinále Poháru UEFA již počtvrté v historii, mezi nejlepší dvojici ale nikdy neproklouzl. V lize navíc tradiční klub tápe a je až desátý s patnáctibodovou ztrátou na Hamburk. S tím navíc podzimní zápas na HSV pohrál 1:2.

Trenér domácích Schaaf, který v den zápasu slaví 48. narozeniny, nemůže nasadit Niemayera, Hunta a Jensena. V pořádku by už měl být kapitán Baumann, o startu Fina Pasanena se rozhodne až před zápasem.

Hamburk nezažívá nejlepší období. Po vyřazení v poháru překvapivě prohrál s Dortmundem a v boji o titul ztratil. Navíc kouč Jol nemůže počítat se zraněným chorvatským kanonýrem Petričem, zdravotní potíže má Jansen. Nasazen by už mohl být Pitroipa.

Hamburk ve čtvrtfinále vyřadil anglický Manchester City, Brémy si po výborném výkonu uzdraveného špílmachra Diega poradily s italským Udine. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Dynamo Kyjev a Šachťar Doněck.

Na vítězství Brém si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Hamburku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,63. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama