Hlavní obsah

Zaváhá opět Dukla v boji o postup do první ligy?

Již jen šest kol zbývá do konce druhé nejvyšší fotbalové soutěže a nadějí na postup se stále nevzdává pražská Dukla. Tradiční klub je v tabulce čtvrtý, na druhou Čáslav ztrácejí svěřenci trenéra Bittengela pět bodů. V pátek hostí Dukla jedenáctý Třinec a v případě vítězství bodově dotáhne třetí Jihlavu. Slezané ovšem posledních pět zápasů neprohráli.

Foto: FK Dukla Praha

Útočník Dukly Praha Luděk Zelenka vstřelil na podzim Třinci gól.

Článek

Dukla v posledním kole překvapivě jen remizovala na hřišti předposledního HFK Olomouc 1:1. Pražané vedli po trefě Šimla, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Vrána. V pátek nemůže nastoupit útočník Blaha, který je po čtvrté žluté kartě v disciplinárním trestu.

Třinec naposledy porazil Ústí nad Labem, jediný gól vstřelil Malíř. Po špatném podzimu vyměnil trenéry a Erich Cviertna slezský celek dokázal zvednout. V provizorní tabulce jarní části je Třinec s 13 získanými body pátý. Prohrál jen v Karviné, jinak pravidelně boduje.

Pikantní bude duel pro duo hostujících fotbalistů Kuděla – Hanus. Ti totiž ještě na podzim hráli právě na Dukle. Prvoligovými zkušenostmi oplývá obránce Zbončák. Třinec je venku nebezpečnější než doma, z 12 zápasů prohrál jen třikrát (3-6-3). Naposledy vyhrál na půdě druhé Jihlavy.

Oba celky se utkaly třikrát, Dukla zvítězila jedinkrát. Všechny zápasy skončily 1:0. Podzimní utkání zvládla lépe Dukla, která v Třinci vyhrála po gólu veterána Zelenky z 53. minuty. Naopak předloni doma Dukla s Třincem prohrála, prosadil se Rodrigues.

Na vítězství Dukly si můžete vsadit v kursu 1,51, na výhru Třince vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama