Hlavní obsah

Uspěje v záchranářském duelu Bochum nebo Hannover?

Soubojem o vzdálení se sestupovým příčkám je páteční utkání 30. kola bundesligy mezi fotbalisty Bochumi a Hannoveru. Domácí jsou v tabulce čtrnáctí a před šestnáctým Bielefeldem mají náskok jen tří bodů. Tým českého útočníka Jiřího Štajnera je v tabulce před Bochumí o čtyři body.

Článek

Domácí jsou ve složité situaci. V závěru soutěže mají těžký los, vedle Hannoveru Bochum doma přivítá už jen vedoucí Wolfsburg. Venku se pak VFL představí v Hamburku a Berlíně, tedy na hřištích aspirantů na titul.

Navíc švýcarský trenér Marcell Koller počítá zraněné. Největší komplikací je zranění Stanislava Šestáka. Slovenský kanonýr v posledních třech zápasech vstřelil pět gólů, nyní ale léčí zraněné přitahovače a v týdnu vynechal všechny tréninky. Jeho start je značně nejistý. Určitě nenastoupí útočník Klimowic a Rakušan Fuchs. Sezóna už skončila pro Japonce Ona a Schrödera.

Bochum poslední dva zápasy prohrála, předtím ale dokázala zvítězit v Hoffenheimu. V Brémách vedla 2:0, přesto prohrála 2:3. „Musíme ukázat, že se o udržení dokážeme porvat,“ burcuje trenér Koller.

Hannover je blízko záchraně

Hannover se v minulém kole radoval z vítězství nad Kolínem, předtím prohrál v Hamburku. Záchranu ještě nemá jistou, ale pozici má značně lepší než Bochum. „Ještě nejsme stoprocentně zachránění, ale jsem přesvědčený, že zbývající body získáme,“ tvrdí kouč Hecking.

Hannover jako jediný celek bundesligy v aktuální sezóně nedokázal vyhrát mimo svůj stadión, z hřišť soupeřů přivezl jen dva body za remízy. Zranění jsou stále Lala a Fahrnehorst.

Na vítězství Bochumi si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Hannoveru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,47. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama