Hlavní obsah

Zhatí Newcastle naděje Liverpoolu na titul?

Anglická Premier League finišuje a jednu z posledních šancí přiblížit se titulu mají fotbalisté Liverpoolu. Ti v nedělním 35. kole hostí Newcastle a nutně musejí zvítězit. Po sobotní výhře Manchesteru United v Middlesbrough totiž na lídra tabulky ztrácejí šest bodů. Newcastle ale bojuje o udržení a body nehodlá favoritovi darovat.

Článek

Liverpool ale nejen vzhlíží k prvnímu Manchesteru, na záda mu stále dýchá Chelsea. Newcastle je specialistou na remízy, v aktuálním ročníku se po nerozhodném výsledku se soupeřem rozešel už třináctkrát. Poslední devět utkání tradiční severoanglický celek nevyhrál.

Trenéra domácích Rafu Beníteze může těšit návrat kapitána Gerrarda, který poslední čtyři zápasy vynechal s bolavým tříslem. V béčku se rozehrává švýcarský bek Degen. „Návrat Stevena je pro nás dobrou zprávou, dokáže rozhodnout zápas. Každý ví, že s ním jsme silnější,“ uvedl španělský kouč.

Hostům budou chybět zranění klíčoví obránci Enrique a Steven Taylor. Kotník už naopak doléčil Gutierrez. „V Liverpoolu necháme všechno. Sice musíme v boji o udržení spoléhat na pomoc jiných týmů, ale chceme favorita potrápit,“ říká trenér hostí Alan Shearer. Po příchodu klubové ikony ale Newcastle získal ze čtyř zápasů jen dva body. Straky v ročníku vyhráli jen šestkrát, což je nejhorší bilance v Premier League.

Liverpool na Newcastle umí

Poslední tři vzájemné zápasy Liverpool vyhrál při skóre 11:1. Newcastle naposledy na Anfield Road vyhrál před patnácti lety. Podzimní duel Newcastle doma prohrál vysoko 1:5, před rokem Liverpool doma s klidem zvítězil 3:0.

Liverpool, který jako jediný celek soutěže doma v ročníku neprohrál, spoléhá na drtivé závěry zápasů - v nastavení dokázal vstřelit 10 gólů. Stejnou bilancí se může pochlubit jen Arsenal.

Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v kursu 1,26, na výhru Newcastlu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,8.

Reklama