Hlavní obsah

Sparta hostí Baník, chce potvrdit druhé místo

Po nedělním šlágru 26. kola Gambrinus ligy, v němž Liberec vyhrál vysoko 4:1 v Mladé Boleslavi, mají fotbalisté Sparty možnost zvýšit náskok na druhém místě. Pokud porazí osmou Ostravu, budou mít před Severočechy tříbodový náskok. Čtyři kola před koncem soutěže navíc jen pětibodovou ztrátu na první Slavii.

Článek

Sparta se ale soustředí na udržení druhé příčky, znamenající kvalifikaci Ligy mistrů. Ostravu ale Pražané neporazili od podzimu 2006.

Baník se na jaře trápí, nepomohla ani výměna trenérů. Odvolaného Karla Večeřu dočasně nahradil Verner Lička. Pod jeho vedením Ostrava remizovala v Liberci, ale pak prohrála na hřišti nováčka Bohemians Praha a doma podlehla poslednímu Zlínu 1:3. Na výhru čeká Baník už pět kol, v Poháru ČMFS jej vyřadilo druholigové Slovácko.

Sparta v minulém kole přišla v závěru o výhru v Příbrami, tříbodovým ziskem by byla mistrovské Slavii na dosah. Předtím Letenští porazili Plzeň 2:0, v lize neprohrála už dvanáct zápasů v řadě.

Domácí kouč Chovanec nemůže počítat se zraněnými Bergrem a Wilfriedem, uzdravuje se Hušek. Hosté nemohou nasadit zdravotně indisponované Řezníka a Bolfa.

Duel je pro velkou rivalitou obou táborů fanoušků vyhodnocený jako rizikový a doprovázejí ho rozsáhlá bezpečnostní opatření. Sparta má naposledy uzavřené tribuny za oběma brankami (za vhození petardy, která zranila mladého podavače míčů). Z Ostravy by mělo dorazit kolem tří stovek fanoušků.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,48, na výhru Ostravy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama