Hlavní obsah

Vychytá Čech opět barcelonské hvězdy?

Výborný výkon předvedl před týdnem gólman londýnské Chelsea Petr Čech. Reprezentační jednička nedovolila na barcelonském Nou Campu domácím fotbalistům skórovat a londýnský celek si bezbrankovou remízou vytvořil dobrou výchozí pozici do středeční odvety. Ve finále už je Manchester United, který vyřadil londýnský Arsenal.

Článek

Barcelona je nejlépe střílejícím celkem Ligy mistrů, před týdnem ale její hvězdy nedokázaly skórovat. Když už si šanci Katalánci vytvořili, byl na místě Čech. Obranu navíc v semifinálové odvetě vyztuží levý bek Ashley Cole, který si v prvním zápase odpykával disciplinární trest. Připravený je i záložník Ballack, svalové potíže naopak mají Deco a Carvalho. Do konce sezóny si už nezahrají Joe Cole a Ferreira.

Po skvělém výkonu o víkendu, kdy Barcelona nejspíše stvrdila titul vysokou výhrou 6:2 na Realu Madrid, si trenér Guardiola dělá starosti o Henryho. Francouzský kanonýr dvakrát pokořil Bílý balet, pondělní přípravu pro bolest v koleni vynechal. Určitě nenastoupí zraněný Márquez, pro žluté karty je distancovaný kapitán Puyol.

Barcelona v posledních čtyřech vzájemných zápasech nedokázala Chelsea porazit, naposledy uspěla v únoru 2006 na Stamford Bridge 2:1. Chelsea ve vyřazovací části Ligy mistrů umí zahrát. Mezi nejlepší čtveřicí je popáté v posledních šesti letech, nyní potřetí v řadě.

Barcelona byla loni také v semifinále, v němž jí vyřadil pozdější vítěz Manchester United. Pokud Katalánci ve středu postoupí, mohou obhájci trofeje porážku vrátit. Pokud Barcelona prohraje, bude to její 100. porážka v evropských pohárech.

Na výhru Chelsea můžete vsadit v kursu 2,81, na vítězství Barcelony vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,7.

Reklama