Hlavní obsah

Potvrdí Hamburk výhru z Brém a postoupí do finále?

Blízko postupu do finále Poháru UEFA jsou fotbalisté Hamburku. Ti vyhráli úvodní semifinále v Brémách 1:0 a pokud v domácí odvetě nezaváhají, mohou se těšit na finále v Istanbulu 20. května. První zápas Brémy doma nezvládly a v severoněmeckém derby se radoval celek z Hamburku. Výhru HSV zařídil přesnou a pohotovou hlavičkou Trochowski.

Článek

Bilance z poslední doby je tak srovnaná, Brémy totiž po lépe zvládnutých penaltách vyřadily Hamburk v semifinále Německého poháru 22. dubna. O tom, kdo na svojí stranu přikloní jazýček vah, se rozhodne ve čtvrtek. Navíc oba týmy se v neděli utkají ve finišující bundeslize.

Klíčový pro úspěch Brém bude výkon špílmachra Diega, který zařídil postup Werderu do semifinále. V odvetě v Udine vstřelil Brazilec dva góly. Trenéra Schaafa trápí zranění dvou fotbalistů – záložníka Özila a útočníka Almeidy. Toho by na hrotu mohl nahradit Rosenberg. „V Hamburku se nám většinou dařilo, snad tomu bude i tentokrát,“ doufá brankář Tim Wiese.

Domácí nemohou nasadit distancovaného útočníka Guerrera, jehož by mohl nahradit uzdravený chorvatský kanonýr Petrič. „Šance jsou pořád 50 na 50,“ je opatrný trenér Hamburku Martin Jol. „Werder má mezinárodně ostřílený mančaft, musíme být pozorní do posledního okamžiku,“ dodal kouč. Hamburku chybí Pohár UEFA jako jediný ve sbírce klubových trofejí.

Ve druhém semifinále hrají ukrajinské týmy Šachtar Doněck a Dynamo Kiev. První zápas v Doněcku skončil remízou 1:1.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Brém vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama