Hlavní obsah

Uspěje Bielefeld v boji o záchranu v Leverkusenu?

Ve složité situaci jsou fotbalisté Bielefeldu. V bundeslize jsou na šestnácté příčce a pokud nezaberou, s nejvyšší německou soutěží se rozloučí. Do konce sezóny chybějí čtyři zápasy a v páteční předehrávce 31. kola se Arminia představí v Düsseldorfu, kde je dočasně během přestavby vlastní arény doma Bayer Leverkusen. Ten je v klidném středu tabulky, do bojů ve špičce tabulky už nezasáhne.

Článek

Bayer ztrácí na pátý Hamburk devět bodů, reálně by mohl ještě přeskočit sedmé Schalke. Na jeho hřišti navíc v minulém kole Leverkusen vyhrál 2:1 a odčinil tak předchozí porážku s Karlsruhe.

Bielefeld před týdnem překvapivě uhrál remízu se silným Stuttgartem, o týden dřív získal bod i v Mönchengladbachu. Trenér Frontzek už bude nejspíše moci počítat s uzdraveným útočníkem Wichniarkem. Připravený by koncem týdne měl být i Dán Kamper.

Leverkusen skvěle soutěž odstartoval, ale postupem času se začal propadat. Dařilo se mu zejména venku, z osmi zápasů dokázal tým českého reprezentanta Michala Kadlece pětkrát zvítězit. Domácí nemohou počítat s oporami defenzívy Henriquem a Zdebelem.

Před podzimním vzájemným duelem Leverkusen vedl tabulku, po porážce 1:2 musel první příčku přepustit nováčkovi z Hoffenheimu. Domácí poslal do vedení v 53. minutě Wichniarek, o čtvrt hodiny později zvýšil Halfar. Hosté jen korigovali Helmesem dvanáct minut před koncem.

Na výhru Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 1,53, na vítězství Bielefeldu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama