Hlavní obsah

Přijde Wolfsburg v závěru bundesligy o titul?

Pouhé tři zápasy chybějí do konce nejvyšší německé soutěže a boj o titul je nesmírně dramatický. Ještě před několika týdny to vypadalo na historický triumf fotbalistů Wolfsburgu, ti ale v minulém kole vyhořeli ve Stuttgartu a bodově je dotáhl Bayern Mnichov. Naděje si stále dělají třetí Hertha Berlín a čtvrtý Stuttgart.

Článek

Právě Stuttgart v minulém kole doma rozstřílel Wolfsburg 4:1 a opět zvýšil svoje šance na umístění na špici soutěže. Vlci navíc po debaklu v úterý přivítají pátý Dortmund, jemuž se na jaře daří a na silné celky umí zahrát.

Svěřenci trenéra Kloppa naposledy prohráli 7. března, od té doby sedmkrát vyhráli a jednou remizovali (4:4 v Hannoveru). Během této série porazili kvalitní týmy jako Brémy, Hertha Berlín a Hamburk). Před týdnem si Borussia poradila s Karlsruhe 4:0. V posledních třech vzájemných zápasech ale uspěl Wolfsburg, přestože předchozí tři duely prohrál a doma dokázal vyhrát jen 3 z 11 vzájemných duelů.

Ve Stuttgartu navíc Wolfsburg přišel o dvě opory. Pro zranění museli střídat Misimovič a Riether a jejich úterní nasazení je v ohrožení. Náhradníci nejsou u VFL silní jako základní jedenáctka, což se projevilo. „Snad už budou oba v úterý připravení. Při současné konstelaci v tabulce je všechno možné. Potřebujeme maximální podporu fanoušků,“ burcuje na klubových stránkách trenér Magath.

Wolfsburgu nejspíše příliš nepomohlo oznámení, že po sezóně končí úspěšný trenér Felix Magath. Někdejší kouč Bayernu bude v příštím ročníku trénovat ambiciózní Schalke. Wolfsburg se v posledních dvou kolech představí v Hannoveru a přivítá Brémy.

Na vítězství Wolfsburgu si můžete vsadit v kursu 2. Na výhru Dortmundu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,47. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama