Hlavní obsah

Zničí nováček z Hoffenheimu šance Bayernu na titul?

K dramatickému vyvrcholení spěje nejvyšší německá fotbalová soutěž. Do jejího konce chybějí dvě kola a situace na špici je nesmírně zajímavá. Vede Wolfsburg, ale jen díky o dva góly lepšímu skóre před mnichovským Bayernem. O bod zpět je Hertha Berlín, na niž ztrácí další bodík Stuttgart.

Článek

Bayern v sobotním 33. kole zajíždí na hřiště nováčka z Hoffenheimu, který po excelentním podzimu zažívá kruté vystřízlivění. Zranění několika opor (zejména kanonýra Ibiševiče) řádně ranilo v úvodu tak produktivní ofenzívu svěřenců trenéra Rangnicka.

Hoffenheim sice vyhrál podzimní část bundesligy, v mizerné jarní části klesl v tabulce až na sedmou příčku. Na Bayern, který měl po podzimu stejně bodů, ztrácí nyní 12 bodů. „Chceme se s fanoušky rozloučit dobrým zápasem,“ burcuje na klubových stránkách Rangnick.

Prozatímní trenér Bayernu Heynckes může počítat s uzdraveným útočníkem Klosem, který již nastoupil v úterý proti Leverkusenu. Svalové zranění naopak nepustí do hry tureckého reprezentanta Hamita Altintopa. Připraveni jíž budou i stopeři Lucio a van Buyten. Hoffenheimu si při výhře v Bielefeldu zranil koleno obránce Nilsson, žaludeční potíže má Beck a nastoupit nejspíše nebude moci ani stoper Compper. Po pětizápasovém distanci se naopak vrací Carlo Eduardo.

Podzimní zápas vyhrál na začátku prosince Bayern 2:1. Nováček vedl po gólu kanonýra Ibiševiče, vyrovnal Lahm a v nastaven í rozhodl o výhře Bayernu italský střelec Toni.

Na vítězství Hoffenheimu si můžete vsadit v kursu 5,5, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,55. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama