Hlavní obsah

Kladno ani Liberec si nemohou dovolit ztratit body

Jedním z nejzajímavějších duelů 28. kola Gambrinus ligy bude duel Kladna s Libercem. Utká se sice třinácté Kladno se třetím Libercem, oba celky ale mají o motivaci postaráno. Domácí Středočeši stále bojují o definitivu záchrany, tým zpod Ještědu se nevzdal myšlenek na konečnou druhou příčku, zaručující předkolo Ligy mistrů.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

Kladno nedávno doma zaskočilo mistrovskou Slavii a porazit by svěřenci trenéra Hřídela chtěli další silný celek. Hřídel navíc v Liberci dlouho působil, i proto je pro něj duel mimořádně prestižní. „Určitě bychom rádi navázali na tři úspěšné zápasy v domácím prostředí. Ale čeká nás soupeř, který je hrozně moc silný, co se týká produktivity v ofenzivě,“ říká na klubových stránkách domácí kouč.

Hřídel již může počítat se Roubelem a Szabouem, naopak nemůže nasadit zraněné Mašanského a Procházku.

Liberec nemůže počítat s pro čtyři žluté karty distancovaným Hajníkem, navíc jsou na marodce Dohnalem, Gecov a Frejlach. Nejistý start je u útočníka Blažka. Poslední tři zápasy v Kladně Severočeši vyhráli (v sezóně 2004/05 v Poháru ČMFS 1:0, o rok později v lize také 1:0 a v minulém ročníku GL pak 3:1).

Podzimní zápas vyhrál Liberec 2:0. Skóre otevřel Papoušek a v závěru zvyšoval Smetana. Z pěti vzájemných zápasů Středočeši jen jednou získali remízu, skóre mají 3:11.

Na vítězství Kladna si můžete vsadit v kursu 2,92, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama