Hlavní obsah

Slavia si může na Žižkově vychutnat mistrovské oslavy

S jistotou obhajoby titulu v případě remízy jdou do pondělní dohrávky 28. kola Gambrinus ligy fotbalisté Slavie. Ti se představí v malém pražském derby na Žižkově, poslední celek soutěže má naopak po nedělní prohře Příbrami v Jablonci stále teoretickou šanci na udržení. Sešívané může těšit dlouhodobá bilance, podle níž pod žižkovskou věží sedm a půl roku neprohráli.

Článek

Žižkov ale se Slavií doma poslední dva zápasy remizoval, v minulém ročníku se oba celky rozešly po remíze 1:1. „Na jaře tým několikrát ukázal, jaká jaká vede cesta ke kvalitnímu výkonu a s tím musí do zápasu jít. Dá se očekávat, tentokrát bude plný stadion a tím i pěkná fotbalová atmosféra, která může hráče podpořit,“ citují klubové stránky domácího kouče Zdeňka Ščasného, Ten je stále v disciplinárním trestu a bude muset na tribunu.

„Je jasné, že i Žižkov nás bude chtít porazit, ale stejně jako oni také my moc dobře víme, o co hrajeme,“ říká trenér Karel Jarolím. Na marodce Slavie zůstávají Kaufman, Šmicer a Trapp. S kondičním trenérem se připravuje Hošek, s týmem už také začal trénovat Litteri. Domácí mohou počítat s kompletním kádrem.

Podzimní zápas vyhrála Slavia 2:1, rozhodující trefu zařídil sedm minut před koncem mladíček Janda. Slavia vedla po gólu Toleskiho, vyrovnával Procházka. Z pětadvaceti vzájemných duelů Žižkov uspěl jen ve čtyřech. Slavia zvítězila osmnáctkrát při skóre 47:19.

Na vítězství Žižkova můžete vsadit v kursu 3,32, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama