Hlavní obsah

Startuje konferenční finále NHL, Pittsburgh hostí Carolinu

Po nedělní výhře Detroitu nad Chicagem startuje konferenční finále i na východě. Pittsburgh přivítá Carolinu v souboji dvou celků, které dokázaly vyhrát rozhodující sedmé duely předchozího kola na hřišti favorizovaného soupeře. Tučňáci jasně přehráli domácí Washington, Carolina uspěla v Bostonu.

Článek

Pittsburgh je ve finále Východní konference stejně jako před rokem, Carolina soutěž vyhrála v roce 2006. Diváci budou sledovat bratrský souboj. Hvězdou Hurikánů je Eric Staal, jehož mladší bratr Jordan pravidelně nastupuje v Pittsburghu. Tahounem Penguins je Sidney Crosby, který s 21 body (12+9) vede produktivitu play-off.

Tučňáci (s českým útočníkem Petrem Sýkorou) před vyřazením Washingtonu v prvním kole ukončili sezónu dalšímu velkému rivalovi Washingtonu. Carolina (do jejíž sestavy se vrátil zkušený bek František Kaberle) v prvním kole šokovala favorizované New Jersey, které vyřadila v sedmém zápase stejně jako poté Boston.

Oba celky v probíhající sezóně zažily podobný příběh. Po slabší fázi ročníku, v němž jim hrozil nepostup do play-off, vyměnily trenéry a několik hokejistů a odpíchly se k lepším výkonům. A zároveň výsledkům. Carolina vyhrála 13 z posledních 18 zápasů dlouhodobé části, Tučňáci si dobrým finišem zajistili výhodu domácího ledu pro první kolo vyřazovací části.

Po operaci ramene nemůže domácí trenér Bylsma počítat se Zigomanisem, drobné potíže má osmatřicetiletý hostující veterán Brind’Amour. V aktuální sezóně byli mírně úspěšnější Tučňáci. První dva zápasy vyhráli, po porážce ve třetím podlehli Hurikánům začátkem dubna až v prodloužení.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 1,86, na výhru Caroliny vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,22. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama