Hlavní obsah

Porazí Detroit i podruhé Chicago?

Úspěšně vstoupili do finále Západní konference hokejisté Detroitu. Obhájce trofeje v neděli zdolal Chicago a v souboji dvou zakládajících celků NHL má navrch. Oba týmy disponují špičkovými borci, každý má v kádru českého hokejistu. Dres rudých křídel obléká Jiří Hudler, nejproduktivnějším hráčem Jestřábů je Martin Havlát.

Článek

Detroit vyhrál NHL dvakrát za sebou v letech 1997 a 1998 a navrch měl i v dlouhodobé části probíhajícího ročníku. Čtyři ze šesti vzájemných zápasů vyhrál, včetně Novoročního duelu pod otevřeným nebem. Spoléhá se na elitní beky Rafalského a Lidströma, který je opět nominován na Norris Trophy pro nejlepšího obránce soutěže. V útoku jsou hvězdy jako Zetterberg, Dacjuk nebo Hossa. V play-off tradičně pálí ostrými Franzén, který je s 18 body (9+9) nejproduktivnějším hráčem týmu.

Chicago má mladý kádr, kapitánem je teprve jednadvacetiletý Toews. Jednou z ofenzivních zbraní je Patrick Kane, dvacetiletá předloňská jednička draftu. V brance podává spolehlivé výkony ruský veterán Chabibulin, největší hvězdy soupeře hlídá duo Brent Seabrook a Duncan Keith. Nejproduktivnějším hráčem v play-off je Havlát se 13 body (5+8).

Nepříjemnou chvilku v prvním zápase série zažil hostující útočník Burish. Toho nechtěně bruslí zranil spoluhráč Eager, naštěstí pro hokejistu Chicaga nezasáhl krční tepnu. Právě Burish otevřel v 6. minutě skóre, domácí vývoj otočili po gólech Clearyho a Franzéna. Po přesilovkovém vyrovnání Versteega už skóroval jen Detroit. Prosadili se Mikael Samuelsson, znovu Cleary a Zetterberg v poslední minutě do prázdné branky.

Detroit na úvod play-off smetl 4:0 na zápasy Columbus, poté vydřel v rozhodujícím sedmém duelu postup proti Anaheimu. Chicago v prvním kole vyřadilo Calgary, poté si poradilo s Vancouverem.

Na vítězství Detroitu si můžete vsadit v kursu 1,63, na výhru Chicaga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,94. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama