Hlavní obsah

Porazí šampión Loeb na Sardinii pronásledovatele Hirvonena?

První polovinu ročníku uzavře nadcházející Italská rallye. Úvodních pět letošních závodů vyhrál suverén posledních let Sébastien Loeb a pokud uspěje znovu, překoná pilot Citroënu rekord seriálu. Ještě nikdo nedokázal vyhrát sedmkrát v řadě, pětatřicetiletý Francouz totiž zvítězil i v posledním závodu loňské sezóny ve Walesu.

Článek

Pětinásobný mistr světa dokázal šest závodů za sebou vyhrát už v roce 2005, v letech 2006 a 2008 zvítězil pětkrát v řadě. Na šotolině středomořského ostrova, kde se rallye jezdí od roku 2004 místo San Rema, jsou se spolujezdcem Danielem Elenou favoritem.

Na paty by mu měl nejvíce šlapat Mikko Hirvonen, který ovšem naposledy nedokončil Argentinskou rallye a na Loeba ztrácí dvacet bodů. Náskok soupeře by finský jezdec Fordu rád na Sardinii snížil. Před dvěma lety Loeb v Itálii po karambolu neodkončil.

Před rokem na Sardinii Loeb vyhrál potřetí v kariéře a oslavil jubilejní 40. vítězství v seriálu mistrovství světa. Těsně o deset sekund porazil tehdejšího lídra MS Hirvonena a snížil jeho náskok na tři body.

Bude úspěšnější Loeb nebo Hirvonen? Pokud více věříte Loebovi, je k dispozici kurs 1,37. Na to, že Hirvonen skončí před Loebem, vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,62.

Reklama