Hlavní obsah

Uspějí v druholigovém derby Vítkovice nebo Třinec?

Zajímavou podívanou slibuje páteční předehrávka 28. kola druhé ligy mezi fotbalisty Vítkovic a Třince. Čtrnáctí domácí stále tři kola před koncem nemají jistotu záchrany, slezský celek je v klidném středu tabulky sedmý. Vítkovice čekají na vítězství už čtyři kola, Třinec naopak posledních osm duelů neprohrál.

Článek

Vítkovice naposledy prohrály v Ústí nad Labem 0:2. Domácí poslal do vedení ve 22. minutě Nádeníček, v závěru pečetil z brejku skóre Veverka. Několik dalších příležitostí Severočechů ještě zlikvidoval brankář Vaclík. „Třinec chceme za každou cenu porazit, aby poslední dvě kola byly trochu klidnější,“ říká na klubových stránkách trenér Palička. Ten nemůže stále počítat s Pleškem a Poznarem.

Třinec v minulém kole rozstřílel 4:0 Most, góly vstřelili Hanus, Ceplák, Szmek a Doubek. Jasno o vítězi bylo už po devíti minutách, kdy už domácí vedli o dvě branky. „Rádi bychom prodloužili sérii bez porážky a z Vítkovic si nějaký ten bod odvezli. Nehrozí, že bychom to vypustili,“ upozorňuje na klubových stránkách Miroslav Ceplák.

Podzimní vzájemný zápas vyhrály Vítkovice 3:1. Do vedení je poslal Hanák, ještě do přestávky vyrovnal Doubek (který byl v předposlední minutě vyloučený). V 53. minutě rozhodl Mikulenka, tři minuty před koncem zvýšil Poznar.

Na Vítkovice si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Třince vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama