Hlavní obsah

Vrátí Kiel ve finále LM Španělům loňskou prohru?

S cílem vrátit španělskému celku Ciudad Real loňskou porážku ve finále Ligy mistrů jdou do letošního finále prestižní soutěže házenkáři THW Kiel. Německý suverén by si rád v nedělním prvním utkání vytvořil dostatečný náskok do odvety, spoléhat bude i na produktivitu nejlepšího českého házenkáře Filipa Jíchy. Ten se stále může stát nejlepším střelcem soutěže.

Článek

Sedmadvacetiletý Jícha označil loňskou finálovou prohru za největší zklamání kariéry, letos vidí šance obou celků vyrovnané. Plzeňský odchovanec vyhrál před třemi lety s Lemgem Pohár EHF.

Kiel v semifinále vyřadil bundesligového soupeře Rhein-Neckar Löwen (37:23 a 30:31), Španělé dvakrát těsně porazili další německý celek Hamburk (30:29 a 33:31).

Očekávají se dvě vyrovnané partie. „Samozřejmě chceme soupeři vrátit loňskou porážku,“ říká kapitán Kielu Stefan Lövgren. Fenomenální Švéd po sezóně končí kariéru.

Oba celky se už letos v Lize mistrů utkaly, každý vyhrál svůj domácí zápas. Real nemůže počítat se zraněným německým pivotem Laenem. „Vhrajeme už v Kielu,“ je přesvědčený házenkář, který v příštím ročníku bude hrát za Füchse Berlín.

Na vítězství Kielu si můžete vsadit v kursu 1,35. Na výhru Ciudadu Real vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 10,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články