Hlavní obsah

Završí druholigové Slovácko pohárovou senzaci?

Poprvé v historii může Pohár ČMFS vyhrát druholigový celek. Slovácko v aktuálním ročníku vyřadilo několik prvoligových týmů včetně mistrovské Slavie a ve středečním finále může svoji spanilou jízdu korunovat postupem do pohárové Evropy. Musí ale ve finále na pražském Strahově porazit Teplice, které soutěž opanovaly v roce 2003.

Článek

Severočeši jsou favoritem, pohárové vítězství pro ně stejně jako pro soupeře znamená jedinou příležitost, jak nakouknout v příštím ročníku do Evropy. Teplice v lize už šance nemají. Jsou šesté a v případě dostihnutí Mladé Boleslavi pro Středočechy hovoří vzájemné zápasy. Trenéra Plíška trápí rozsáhlá marodka, nejistý start je pětice fotbalistů. Jistě nenastoupí zranění Elsamni, Vondrášek a Gašparík.

Slovácko bylo ve finále Poháru ČMFS před čtyřmi lety, od té doby ale prošlo velikými změnami. V aktuálním ročníku druhé nejvyšší soutěži jsou svěřenci trenéra Mazury až na 12. místě, v poháru ale kosí jednoho favorita za druhým.

Poraženeckou náladu odmítají i před finále. „Chceme se o vítězství porvat. Všichni si uvědomujeme, že je to pro nás vstupenka do pohárové Evropy,“ říká kapitán Slovácka René Formánek.

Poslední vzájemný zápas je ze sezóny 2006/07, tehdy Teplice doma zvítězily 3:2, jarní odveta v Uherském Hradišti skončila remízou 2:2. V Poháru ČMFS ale v obou vzájemných duelech uspělo Slovácko.

Naposledy se druholigový tým radoval ještě v Československém poháru, v roce 1976 vyhrála tehdy druholigová Sparta Praha.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Slovácka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,56. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama