Hlavní obsah

Který z gigantů přidá k titulu triumf v Lize mistrů?

Vyvrcholením letošní fotbalové sezóny je středeční finále Ligy mistrů. V něm se v Římě utkají Manchester United a FC Barcelona. Anglický šampión před rokem v dramatickém finále porazil londýnskou Chelsea, rozhodly pokutové kopy. United mohou být prvním celkem v historii Ligy mistrů, který ušatou trofej obhájí.

Článek

Barcelona ale hodlá soupeři oplatit loňské semifinálové vyřazení, letos katalánský gigant v Champions League září a těší fanoušky ofenzivní hrou. Fanoušci se těší na představení dvou hvězd současnosti – barcelonského Argentince Messiho (s osmi góly nejlepšího střelce soutěže) a Portugalce Cristiana Ronalda z Manchesteru (ten ve vyřazovací části vstřelil čtyři góly).

Oba celky počítají ztráty. Hůře je na tom Barcelona, která má distancované oba krajní obránce Abidala a Alvese. Zraněné koleno již dříve ukončilo sezónu stoperu Marquézovi. Britský celek nemůže nasadit Fletchera, který byl v semifinálové odvetě proti Arsenalu vyloučený. V pořádku je už stoper Rio Ferdinand, do kupy se zdravotně stihly dát opory Barcelony Henry a Iniesta.

Oba celky se v evropských pohárech utkaly devětkrát. Třikrát zvítězil Manchester United, dvakrát potom Barcelona. Čtyři zápasy skončily nerozhodně. Ve finále Poháru vítězů pohárů 1991 Manchester porazil Barcelonu 2:1.

Na vítězství Barcelony si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Manchesteru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,71. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama