Hlavní obsah

Jihlava stále může postoupit, musí porazit béčko Sparty a doufat v zaváhání Čáslavi

Naděje pro jihlavské fotbalisty stále žije. Vysočina je ve druhé nejvyšší soutěži třetí a stále má šanci doprovodit Bohemians 1905 do Gambrinus ligy. Domácí ale potřebují v nedělním předposledním kole soutěže porazit béčko Sparty a doufat v prohry druhé Čáslavi v obou zbývajících utkáních sezóny.

Článek

Jihlava v minulém kole vyhořela v Sokolově, ze západu Čech si odvezla debakl 0:5. Favorit třikrát inkasoval už v prvních devíti minutách. Protože ale Čáslav nedokázala stvrdit postup v utkání proti Ústí nad Labem (0:0), má Vysočina stále teoretickou šanci na postup. Navíc je podle spekulací mezí zájemci o odkoupení prvoligové licence od Čáslavi (pokud ta postoupí).

Vysočině se na jaře nedaří, s domácími fanoušky by se ráda rozloučila úspěšně. „Hráči musejí na hřišti odčinit předchozí výkony a zejména porážku v Sokolově. Očekávám od nich pozitivní reakci v podobě kvalitního a přesvědčivého výkonu,“ říká na klubových stránkách trenér Karol Marko. Ten nemůže počítat s vykartovaným Gabrielem a zraněným Karlíkem, naopak už je fit Cihlář.

Sparta naposledy porazila Opavu

Sparta B v minulém kole porazila 4:2 Opavu a definitivně si tak zajistila účast v druhé lize i pro příští sezónu. Dvakrát (jednou z penalty) se trefil Kokoška, po jednom gĺu vstřelili Podaný a Putz.

I v Jihlavě by Sparta měla nastoupit bez posil z ‘A’ týmu, který v sobotu potvrdil druhé místo v GL vítězstvím 3:0 v Mladé Boleslavi.

Podzimní vzájemný zápas vyhrála Jihlava 2:0, v Praze se prosadili Rabušic (68.) a Schneider (82.).

Na vítězství Jihlavy si můžete vsadit v kursu 1,55, na Spartu B vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama