Hlavní obsah

Potvrdí Gummersbach jednogólové vítězství a získá Pohár EHF?

Blízko k triumfu v Poháru EHF jsou házenkáři Gummersbachu. Německý celek vyhrál první zápas ve slovinském Velenje 29:28 a v pondělní odvetě v Kolíně má navíc výhodu domácího prostředí. „Je to nejdůležitější den sezóny,“ říká na klubových stránkách kouč osmého týmu bundesligy Sejad Hasanefendič.

Foto: VFL Gummersbach

Házená - ilustrační foto

Článek

Gummersbach může po 26 letech získat evropský pohár. Prvního května 1983 tradiční klub s tehdejšími hvězdami jako Heiner Brand (současný trenér německé reprezentace), Erhard Wunderlich nebo Andy Thiel porazil ve finále Poháru mistrů evropských zemí Moskvu.

Gummersbach v květnu prohrál finále Německého poháru, nestačil na mistrovský Kiel (24:30). „Nechceme zase přihlížet oslavám soupeře s pohárem,“ upozorňuje špílmachr Viktor Szilagyi, který už nemá potíže s achilovkou a může nastoupit.

Gorenje Velenje jde do odvety v pohodě, ve čtvrtek totiž zvládlo klíčový zápas v Koperu, výhra 26:24 zajistila Velenje slovinský titul. Velenje v Poháru EHF vypadlo v sezóně 1994/95 v semifinále, o dva roky později pak ve čtvrtfinále.

Na vítězství Gummersbachu si můžete vsadit v kursu 1,12, na výhru Velenje vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,95. Pokud očekáváte remízu po 60 minutách, je k dispozici kurs 15.

Reklama