Hlavní obsah

Pittsburgh může vyrovnat finálovou sérii NHL

Po dvou prohrách v Detroitu hokejisté Pittsburghu v úterním třetím duelu doma nezaváhali a po vítězství 4:2 snížili ve finálové sérii Stanley Cupu na 1:2. Pokud uspějí ve své Mellon Areně i ve čtvrtek, mohou znovu zamířit do města automobilů v klidu. Spoléhat budou na nejproduktivnějšího hráče play-off Jevgenije Malkina.

Foto: Harry How, Reuters

Brankář Pittsburghu Marc-Andre Fleury se raduje se spoluhráčem Maxime Talbotem z výhry nad Detroitem ve třetím utkání finále hokejové NHL.

Článek

Detroit první dva domácí zápasy zvládl, i když Tučňáci favoritovi vzdorovali více než před rokem. V prvním utkání měli smůlu, dva odrazy od zadního mantinelu si nešťastně do vlastní branky srazil gólman Fleury.

Druhý zápas rozhodli nepříliš obvyklí střelci. Při výhře 3:1 se prosadili Ericsson, Filppula a Abdelkader. Mladý útočník Detroitu vstřelil gól v obou úvodních finále, což byly jeho první trefy v NHL. Jediný gól Tučňáků zaznamenal v početní výhodě Malkin.

Přesilovky rozhodly třetí duel soutěže, série se přesunula do Pittsburghu. Domácí v nich vstřelili dva góly a ten Gončarův necelých deset minut před koncem byl vítězný. Dvakrát se prosadil důrazný Talbot, tři asistence posbíral nejproduktivnější hokejista vyřazovacích bojů Malkin. První bod v sérii zaznamenal i kapitán Crosby, jemuž byla připsána asistence při gólu Gončara.

Jediný tým v historii NHL dokázal vyhrát Stanley Cup po dvou prohrách na úvod finále, v roce 1972 se to podařilo Montrealu. Pittsburgh se může výkonu slavných Canadiens přiblížit ve čtvrtek, pokud opět dokáže využít výhodu domácího prostředí.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama