Hlavní obsah

Federer může získat vysněný pařížský titul

Jedině trofej pro vítěze French Open chybí mezi triumfy někdejší světové jedničky Rogera Federera. Švýcarský tenista vyhrál všechny ostatní grandslamy, vítězství na Roland Garros mu stále uniká. Nyní má ke splnění snu chybí jediné vítězství. V nedělním finále proti turnajové třiadvacítce Švédu Robinu Söderlingovi, jehož ve všech devíti vzájemných zápasech porazil.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Emocionální reakce Rogera Federera v semifinále French Open s Argentincem Del Potrem.

Článek

Druhý nasazený Federer v Paříži překonal několik krizových situací, ale pokaždé dokázal postoupit. Jediný set od vyřazení byl v semifinále s Argentincem Del Potrem i v osmifinále proti Němci Haasovi. Letos basilejský rodák vyhrál jediný turnaj – generálku na Paříž v Madridu, kde porazil i antukového krále Nadala.

Söderling je největším překvapením turnaje. V osmifinále ve čtyřech setech připravil světové jedničce Nadalovi první porážku na French Open v kariéře. Ve čtvrtfinále potom spláchl Rusa Davyděnka, jemuž povolil jen pět gamů. Do finále jej pak poslala dramatická výhra nad Chilanem Gonzalesem. Nejlepším letošním výsledkem Söderlinga je přitom semifinále turnaje v Aucklandu.

Oba tenisté se v kariéře utkali devětkrát, pokaždé se radoval Federer. Naposledy při svém triumfu v Madridu před třemi týdny 6:1 a 7:5.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,23. Na výhru Söderlinga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články