Hlavní obsah

Ázerbájdžánci si k přípravě pozvali evropské šampióny Španěly

S atraktivním soupeřem se na úterní přípravě domluvili fotbalisté Ázerbájdžánu. Ti přivítají úřadující mistry Evropy Španěly. Střetne se tak jedna z nejlepších obran kvalifikace mistrovství světa 2010 (Španělé inkasovali jen dvakrát), s bezzubým útokem – Ázerbájdžán nedokázal v pěti zápasech vstřelit gól.

Článek

Španělé stále vedou s 1761 bodem žebříček světových reprezentací, před druhým Nizozemskem mají náskok 319 bodů. Ázerbájdžán je 140. se ziskem 240 bodů. Čeští fotbalisté jsou patnáctí (943 body).

V kvalifikaci mistrovství světa 2010 jsou Španělé společně s Angličany a Nizozemci jedinými stoprocentními celky. Nizozemci tak mají už po šesti zápasech zajištěný postup na šampionát. Španělsko, známé svoji kreativní ofenzivní hrou, se může chlubit skvostnou defenzívou. V šesti kvalifikačních utkáních inkasovalo jen dvakrát.

Ázerbájdžán je ve 4. kvalifikační skupině pátý s jediným bodem. Ten získal bezbrankovou domácí remízou s trpaslíkem z Lichtenštejnska, které je poslední. Naposledy Ázerbájdžán v kvalifikaci MS 2010 v sobotu prohrál 0:1 s Walesem, na vstřelený gól stále čeká.

Na vítězství Ázerbájdžánu si můžete vsadit v kursu 12, na výhru Španělů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,14. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 6,7.

Reklama