Hlavní obsah

Hokejbalisté odstartují MS zápasem proti Švýcarům

O víkendu startuje v Plzni hokejbalové mistrovství světa a ve skupině A domácí reprezentanti přivítají výběr Švýcarska. Svěřenci trenéra Leoše Raka by rádi navázali na dva roky starou finálovou účast a v ideálním případě stejně jako v dosud jediném domácím šampionátu před jedenácti lety získali zlato.

Článek

Zápas hostí ČEZ Aréna, v níž hrají extraligoví hokejisté Plzně. Češi patří k hokejbalovým velmocím, vedle litoměřického zlata mají čtyři stříbrné medaile a jednu bronzovou.

Cílem domácích je v základní skupině skončit na prvních dvou příčkách a zajistit si tak přímý postup do čtvrtfinále. To stejně jako na hokejovém MS odděluje úspěšné od neúspěšných. Ve čtvrtfinále chyběli čeští hokejbalisté jedinkrát v roce 2005.

V pondělí pak domácí změří síly s Indií a skupinu zakončí soubojem proti Slovensku. Mezi specialisty jsou i dva hokejisté. Filip Šindelář bude v příštím extraligovém ročníku chytat ve Vítkovicích, ex-plzeňský bek Martin Výborný působí na Slovensku.

Na vítězství českých hokejbalistů si můžete vsadit v kursu 1,12, na výhru Švýcarů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 7,7.

Reklama