Hlavní obsah

Ve Francii nejspíše čeští házenkáři přijdou o neporazitelnost

V těžké situaci jsou čeští házenkáři před sobotním utkáním kvalifikace mistrovství Evropy 2010. Do francouzského Lyonu odcestoval trenér Martin Lipták bez největších opor, které šetří na rozhodující středeční duel proti Lotyšsku. Když v Praze Češi zvítězí, budou mít jistý postup na šampionát v Rakousku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Český házenkář Filip Jícha (vlevo) dostal od trenéra Liptáka pro zápas ve Francii volno.

Článek

Čeští házenkáři si skvělou pozici vytvořili brněnským vítězstvím nad olympijskými šampióny z Francie a ve své šesté kvalifikační skupině vyhráli všech pět utkání. Naposledy ve středu v Plzni porazili Portugalce.

Do Lyonu ale odcestovala reprezentace bez největších opor, které Lipták šetří na středu. Ve Francii tak nenastoupí například nejlepší český házenkář, který je po dlouhé sezóně v Kielu unavený. Z plzeňského výběru je v kádru jen sedmička hráčů.

Francie si ve středu poradila s outsiderem z Lucemburska, nyní může českému výběru vrátit nečekanou prohru. Pětitisícová hala je už dávno vyprodaná a české házenkáře čeká duel před vynikající atmosférou.

Na vítězství Francie si můžete vsadit v kursu 1,05, na výhru českých reprezentantů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 10,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 15.

Reklama