Hlavní obsah

V Eastbourne startuje další příprava na slavný Wimbledon

Již za týden startuje v Londýně tradiční Wimbledon a nejlepší tenisté ladí přes travnatým vrcholem roku. V Eastbourne hrají muži i ženy, ty si na turnaji rozdělí 600 tisíc dolarů. V prvním kole někdejší světová jednička Ana Ivanovičová ze Srbska změří síly s Ruskou Naďou Petrovovou – turnajovou sedmičkou.

Článek

Jednadvacetiletá Ivanovičová se musela v květnu pro zranění kolena odhlásit z turnaje v Madridu, předtím postoupila do třetího kola v Římě. V dubnu rodačka z Bělehradu nehrála, letos nejdále došla v Indian Wells, kde prohrála až ve finále s Ruskou Zvonarevovou.

Moskevská rodačka Petrovová letos došla do 4. kola Australian Open, v únoru se po zranění nohy odhlásila z turnajů v Pattaye a Dubaji. V dubnu se světová desítka probojovala do semifinále v Ponte Vedra Beach, společně s Mattekovou-Sandsovou vyhrála Petrovová čtyřhru ve Stuttgartu.

Obě tenistky se v kariéře utkaly sedmkrát, čtyřikrát zvítězila Ivanovičová. Jediné utkání na trávě vyhrála Srbka na předloňském Wimbledonu. Naposledy loni v Tokiu uspěla Petrovová.

Vítězka se ve druhém kole může utkat s Japonkou Sugiyamovou, pokud ta v prvním kole zdolá hráčku z kvalifikace.

Na vítězství Ivanovičové si můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Petrovové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,09.

Reklama