Hlavní obsah

Házenkáři mohou stvrdit svůj postup na ME, musí porazit Lotyše

Ve středu mohou čeští házenkáři oslavit postup na mistrovství Evropy, které bude v příštím roce hostit Rakousko. Potřebují jediné - porazit v Praze Lotyšsko. Dvoubodový zisk by znamenal jistotu nejhůře druhého místa kvalifikační skupiny za předpokladu, že favorizovaná Francie neprohraje doma s Portugalskem. Úvodní vzájemný duel Češi zvládli, v Lotyšsku zvítězili 34:31.

Článek

Trenér Martin Lipták hodlá znovu nasadit největší opory, které nechal o víkendu odpočívat. Bez hlavních hvězd Češi prohráli ve Francii a přišli o svoji kvalifikační neporazitelnost i první místo ve skupině.

Nastoupit nemůže kapitán Karel Nocar, který si minulý týden poranil kotník a sezóna pro něj skončila. Po operaci achilovky je další plzeňský odchovanec Alois Mráz. Svatba čeká Jakuba Sklenáka a trenér Lipták jeho služeb rovněž nemůže využít.

Závěrečnou fázi kvalifikace Češi odstartovali v Plzní klíčovou výhrou nad Portugalskem 30:26. Boje o kontinentální šampionát zakončí Češi v sobotu v Portugalsku.

Lotyši jsou v kvalifikační skupině čtvrtí se čtyřmi body. Ty získali za vítězství nad outsiderem z Lucemburska.

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 1,02, na výhru Lotyšů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 12. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 21.

Reklama