Hlavní obsah

Házenkáři završí úspěšnou kvalifikaci v Portugalsku

S klidem mohli čeští házenkáři odcestovat ke svému poslednímu vystoupení v kvalifikaci mistrovství Evropy 2010 do Portugalska. Po středečních zápasech už mají účast na šampionátu v Rakousku jistou, a tak si mohou na Pyrenejském poloostrově dokonce dovolit prohrát.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Český házenkář Horák v kvalifikačním utkání proti Lotyšsku

Článek

Svěřenci trenéra Martina Liptáka ve středu roznesli Lotyšsko a po večerní prohře Portugalců ve Francii se mohli radovat. Před svým sobotním soupeřem mají kolo před koncem kvalifikace nedostižný čtyřbodový náskok.

V sobotu se už jen bude rozhodovat o pořadí v tabulce, Češi mohou stále skončit první. Je to ale jen teoretická šance, porážka olympijských vítězů Francouzů v Lotyšsku se nedá očekávat.

Klíčový duel před deseti dny v Plzni domácí zvládli, Portugalce udolali 30:26. Výhra znamenala, že Portugalci museli uspět ve Francii, jinak byly jejich postupové šance ztraceny. To se jim nepovedlo a v sobotu se už budou chtít jen rozloučit s domácími příznivci.

Češi do Portugalska odcestovali bez většiny opor, kterým dal kouč Lipták po namáhavé sezóně volno. První start v reprezentaci si může připsat Vojtěch Petrovský, karvinský rozehrávač jako jediný ve výběru v národním celku ještě nenastoupil.

Na vítězství Portugalců si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru českých házenkářů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 10.

Reklama