Hlavní obsah

Švédské mladíky prověří na domácím ME Srbové

Klíčový souboj čeká v úterý švédské fotbalisty do jednadvaceti let. Ti na domácím mistrovství Evropy hrají se Srbskem a budou v Malmö hájit druhou příčku ve skupině A, zaručující postup do semifinále turnaje. Srbové na své soupeře po dvou bezgólových remízách ztrácejí jediný bod.

Foto: Darren Staples, Reuters

Švédský fotbalista Gustav Svensson (vpravo) oslavuje se spoluhráčem Molinsem gól v utkání ME fotbalistů do 21 let proti Bělorusku.

Článek

Švédové mají Srbům co vracet. V říjnu 2005 totiž Seveřané s týmem z Balkánu v play-off o ME 2007 prohráli 0:5. Přitom první zápas Švédsko vyhrálo v Novém Sadu jasně 3:0 a bylo blízko postupu na šampionát. Odveta v Trollhatanu ale Srbům vyšla parádně a na mistrovství cestovali oni.

Srbové nechyběli v semifinále posledních tří kontinentálních šampionátů, nyní jsou v těžké situaci. Potřebují domácí výběr porazit, jinak pro ně turnaj končí. „Pro nás je zápas jako čtvrtfinále,“ citují stránky UEFA srbského kouče Krčmareviče. Švédové byli naposledy mezi nejlepší čtveřicí ME v roce 2004, tehdy v semifinále v Oberhausenu porazili po lépe zvládnutých penaltách právě Srbsko.

Domácí spoléhají na produktivní ofenzívu, ve dvou zápasech vstřelili šest gólů. Srbové mají naopak problémy se střílením branek, na turnaji se ještě neradovali. Přesto mají na svém kontě dva body za dvě bezbrankové remízy.

Naposledy se oba celky utkaly v přípravě loni v září, jediný gól vstřelil Srb Adem Ljajič.

Na vítězství Švédska si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Srbů vypsali bookmakeři Tipsportu stejný kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,95.

Reklama