Hlavní obsah

Fotbal volí svého předsedu, favoritem je Ivan Hašek

Nového předsedu si v sobotu zvolí vedení českého fotbalu. Na mimořádné valné hromadě v Praze na nejvyšší svazovou funkci kandidují Ivan Hašek a Luděk Vinš. Bývalý reprezentant a trenér Sparty Hašek, který neúspěšně kandidoval před čtyřmi roky, je i podle bookmakerů Tipsportu favoritem. Svoji pozici nebude obhajovat aktuální předseda Pavel Mokrý.

Kandidáti na předsedu ČMFS Luděk Vinš (vlevo) a Ivan Hašek

Článek

Ivan Hašek se narodil 6. září 1963 v Městci Králové, na svazu už působil jako generální sekretář v roce 1998. Otec dvou synů, rovněž fotbalistů, odehrál v reprezentaci 56 zápasů a vstřelil pět gólů.

Na světovém šampionátu v Itálii 1990 byl Hašek kapitánem národního celku, se Spartou vybojoval sedm mistrovských titulů, další dva pak přidal jako kouč letenských. Dvakrát byl vyhlášený Fotbalistou roku, trenérské zkušenosti vedle Sparty sbíral i ve Francii, Japonsku a Spojených arabských emirátech.

Sedmačtyřicetiletý Luděk Vinš je prezidentem Viktorie Žižkov, vystudoval stavební fakultu ČVUT. Před lety se aktivně věnoval basketbalu, po revoluci začal v roce 1992 podnikat. Jednu kandidaturu má už za sebou, v roce 2005 se neúspěšně pokoušel stát šéfem České golfové asociace.

Na zvoleni Haška si můžete vsadit v kursu 1,05, na překvapivé zvolení Vinše vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7.

Reklama