Hlavní obsah

Španělé se pokusí zahnat semifinálové zklamání proti domácím

Zklamání ze semifinálové prohry s Američany se v neděli pokusí zahnat fotbalisté Španělska. Mistři Evropy v základní skupině Poháru FIFA v Jihoafrické republice překvapivě nestačili na výběr USA a nepřekonali tak světový rekord Brazilců v neporazitelnosti. Oba celky mají na svém kontě pětatřicet utkání bez porážky. Španělům se v souboji o třetí místo postaví domácí výběr.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Španěl Torres (vlevo) v souboji s Masilelou z JAR.

Článek

Španělé na prestižním turnaji bavili diváky ofenzivní hrou, v základní skupině vyhráli všechna tři utkání při skóre 8:0.

Nejdříve pěti góly (třikrát se prosadil liverpoolský kanonýr Fernando Torres) smetli Nový Zéland, poté udolali Irák 1:0 a na závěr si přes kombinovanou sestavu poradili s Jihoafričany 2:0. Góly vstřelili David Villa a Fernando Llorente.

Domácí jim tak budou moci porážku oplatit. Jihoafričané odstartovali turnaj bezgólovou remízou s Irákem, poté zdolali Novozélanďany 2:0. V semifinále pak nestačili na Brazilce, kteří ovšem zachraňovali postup až v závěru zápasu.

Na vítězství Španělů si můžete vsadit v kursu 1,52, na výhru Jihoafričanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Reklama