Hlavní obsah

Američané chtějí zabránit Brazilcům v obhajobě

V semifinále s nimi nikdo nepočítal, přesto fotbalisté USA dokázali vyřadit favorizované Španěly a postoupit do finále Poháru FIFA v Jihoafrické republice. Přestože první dva zápasy prestižního turnaje jim hrubě nevyšly a postup zachraňovali až vysokým vítězstvím nad Irákem. V nedělním finále navíc budou mít šanci oplatit Brazilcům porážku ze základní skupiny.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Fotbalisté Brazílie oslavují gól v utkání Poháru FIFA proti USA.

Článek

Pětinásobní světoví šampióni Brazilci obhajují triumf a pokud se jim to podaří, stanou se historicky nejúspěšnějším celkem prestižního turnaje. Trofej by získali již potřetí, obhájit vítězství na Poháru FIFA se podařilo jen Francouzům.

Proti Američanům se jim daří, ze čtrnácti vzájemných utkání vyhráli třináct. Naposledy před týdnem 3:0, když nad Američany jasně dominovali. V semifinále ale na rozdíl od zápasů ve skupině nezářili a postup zachraňovali až dvě minuty před koncem, kdy obranu Jihoafrické republiky pokořil střídající Daniel Alves.

Severoamerický celek si zvedl sebevědomí semifinálovým vítězstvím nad Španěly a nabuzení Američané jsou nepříjemným soupeřem pro každého. Nastoupit nemůže syn trenéra Boba Bradleyho Michael, který byl v semifinále vyloučený. „Máme za sebou úspěchy, ale ještě nikdy jsme nevyhráli tak důležitý turnaj. Vítězství by nám dodalo sebevědomí do budoucnosti,“ citujíc stránky FIFA amerického trenéra.

Na vítězství Brazilců si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Američanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama