Hlavní obsah

Sparta se v další přípravě utká s LASK Linec

V plném proudu je pro většinu fotbalových klubů příprava na nový ročník Gambrinus ligy. Vicemistr Sparta Praha se chystá v Rakousku, kde se utká s LASK Linec. Pražský tým se na soustředění představí v pěti zápasech, úterní je prvním z nich. Pikantní zápas čeká čerstvou posilu Sparty Niklase Hohenedera, který do Čech zamířil právě z Lince.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Rakouský stoper Sparty Niklas Hoheneder

Článek

Oba celky se v přípravě střetly už letos v únoru, Sparta na Letné jasně vyhrála 3:0. Rakušané nemají za sebou dobrý ročník, sedmé místo je pro LASK zklamáním.

Posilami Sparty jsou ex-brněnští Kalouda, Střeštík a Kuncl, ze Sokolova přišel Jirouš. Právě nejlepší střelec druhé ligy Jirouš v poslední přípravě vstřelil čtyři góly, Sparta na závěr kondičního soustředění ve Františkových Lázních smetli domácího účastníka krajského přeboru 11:0.

Linec nasadí novou italskou posilu – třicetiletého beka Alunderise. Po zápase rakouský celek trenér Matthias Hamann odveze do tréninkového kempu v nedalekých lázních Geinberg.

Další ročník Gambrinus ligy sparťané odstartují 25. července utkáním v Teplicích. O týden později se představí svým fanouškům v duelu proti nováčkovi Bohemians 1905. Linec zahájí prvoligovou sezónu zápasem proti Mattersburgu 18. července.

Na vítězství LASK Linec si můžete vsadit v kursu 3,4, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,95. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama