Hlavní obsah

Startuje Zlatý pohár, Jamajka se utká s Kanadou

Mistrovství zóny CONCACAF aneb šampionát Severní a střední Ameriky startuje v pátek v USA, domácí fotbalisté obhajují dva roky staré prvenství. Jamajka se na úvod turnaje utká s Kanadou. Ani jeden z celků nepatří k favoritům, ve skupině A je pravděpodobně nejsilnější Kostarika. Zbývajícím týmem do party je Salvador.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Jamajčané nemohou využít služeb Andyho Williamse a Marlona Kiga, zastoupit by je měl fotbalista Chivas Shavar Thomas. „Reprezentovat svoji zemi je obrovská pocta,“ uvědomuje si na stránkách goal.com Thomas. Jamajku někteří pokládají za černého koně turnaje, neprohrála už třináct utkání v řadě, naposledy podlehla loni v listopadu.

Nejlepším dosavadním výsledkem „Reggae Boys“ je třetí místo z roku 1993. Na Zlatém poháru se Jamajka představí již po osmé. Spoléhat bude na obránce Boltonu Ricarda Gardnera a útočníka rovněž se zkušenostmi z Premier League Ricarda Fullera (Stoke City).

Kanaďané moderní verzi turnaje vyhráli v roce 2000, na mistrovství hrají podesáté. Klíčovými hráči jsou obránce Paul Stalteri z Mönchengladbachu, záložník Atiba Hutchinson z Kodaně a forvard Toronta Ali Gerba. Poslední zápasy Kanaďanům vyšly, porazili Kypr a Guatemalu při celkovém skóre 4:0.

Na vítězství Jamajky si můžete vsadit v kursu 2,35, na výhru Kanady vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama